TYTTÖ

Alaikäisten joukosta tyttö on helppo määritellä: se on pieni ihminen, joka ei ole poika. Kilpaillaan, kuka pissaa pisimmälle!

Aikuis-tyttöjä on moneen lähtöön. Aikuisen tyttöys on yleensä ulkopuolisen tahon määrittelemää:

Monelle miespuoliselle työntekijälle naispuoliset työkaverit ovat tyttöjä. Toisinaan tyttöjen mitta tulee täyteen, ja he antavat miehelle yksi- tai moniäänisen pikakurssin siitä, mikä on oikea substantiivi aikuisten naisten puhutteluun. Mies poistuu tupakalle jupisten nurkan takana puoliääneen erilaisia adjektiiveja,  substantiiveja ja interjektioita. Huumorintajuttomat haahkat. Perkele!

Määräaikaista naistyöntekijää kutsutaan joissakin työpaikoissa tytöksi. Kun yksi tyttö lähtee, toinen tulee tilalle. Vakituiset säästyvät näin opettelemasta määräaikaisten nimiä. Tämä on eräs keino näyttää tilapäistyöntekijälle hänen paikkansa. Hei, näin eilen viimevuotisen tytön Prisman kassajonossa. Ei ollut tuntevinaankaan.

Aikuista naista voidaan kutsua tytöksi myös työelämän ulkopuolella. Tytöttelyn kohteeksi joutuvat muita helpommin naiset, joiden pituus on korkeintaan 165 cm ja painoindeksi enintään 22. Pitkien hiusten on todettu myös lisäävän tytöttelyn kohteeksi joutumisen riskiä.

Jos haluaa välttyä tytöttelyltä työelämässä, kannattaa hankkiutua johtotehtäviin ja/tai luoda pelottava maine. Xenaa ei kukaan uskalla tytötellä, vaikka hänen painoindeksinsä lienee alhainen. Yksityiselämässä tytöttelyltä voi yrittää välttyä esimerkiksi hankkimalla tarpeeksi raamikkaan ulkoasun ja/tai jakkupuvun. Myös yksi tai useampi lapsi käsipuolessa tyrehdyttää tyttö-sanan sanojansa kurkkuun. Onpa rouvalla vilkkaita lapsia!