Jouduin töissä lyhyellä varoitusajalla esittelemään eräälle ryhmälle tilojamme. Olen esitellyt niitä aikaisemminkin, joten en suuremmin valmistautunut kyseiseen tilaisuuteen, etenkin kun aikaa ei ollut.

Varsin pian huomasin unohtaneeni kertoa heille erään tähdellisen osan kokonaisuudesta. Harmittelin tätä mielessäni, mutta taaksepäin oli myöhäistä palata, joten jatkoin esitystäni ja päätin hiljaa mielessäni paneutua seuraavalla kerralla tehtävääni huolellisemmin.

Yllätyin positiivisesti. Minua on monen vastaavanlaisen esittelytilaisuuden jälkeen  harmittanut se, että kukaan ei kysy mitään. Nyt eräs vierailija kysyi unohtamastani asiasta, ja siitä virisi mielenkiintoinen keskustelu.

Tarkoitukseni ei ole kannustaa ketään, ei edes itseäni, suhtautumaan huolimattomasti ihmisiin, jotka tulevat vieraiksemme. Mietin kuitenkin sitä, että ehkä kaiken ei tarvitse olla niin valmiiksipureskeltua ja viimeiseen yksityiskohtaan saakka puhki selitettyä. Seuraavalla kerralla kenties uskallan antaa kuulijoille tilaisuuden ahaa-elämyksiin...?