Oppilaiden tietotoimiston tietoa sellaisena, kuin tuon yläasteen kanssa samassa pihapiirissä lukiota käyvä poikani kertoi:

Tänään yläasteen poikien vessan seinällä oli kirjoitus, jonka otsikkona oli "Tappolista". Otsikon alla oli kolmen oppilaan nimet. Kirjoittaja saatiin selville, ja ensiksi häntä puhutti rehtori. Puhuttelun päätteeksi kirjoittaja ilmoitti rehtorille, että tämä pääsee listalle neljänneksi.

Kirjoittaja pääsee psykiatrille. Nykyään sinne päästään, ei jouduta. Onneksi ennen kuin siirtyi sanoista tekoihin. Poliisi tulee huomenna koululle, vaikka uhkaaja on saatu kiinni.

Tuo ei ole ainoa koulu-uhkaus tällä paikkakunnalla Kauhajoen jälkeen. Tänä päivänä olisi erään toisen uhkauksen mukaan eräällä paikkakuntamme yläasteella pitänyt tulla ruumiita. Minun lapseni eivät pelkää. Vanhemman mielestä  riski, että joku oikeasti toteuttaa uhkauksensa, on olemattoman pieni. Nuoremman opettaja oli Jokelan jälkeen sanonut tokaluokkalaisille, että ala-asteella oppilaat ovat niin nuoria, että kenelläkään ei voi olla aseenkantolupaa eikä asetta, eikä kukaan siis ammu ketään. Poika oli ihan tyytyväinen vastaukseen.

Jos Jokela ja Kauhajoki eivät olisi olleet niin valtaisalla volyymillä esillä mediassa, luulen, että koulu-uhkauksia ei olisi niin paljon. Toivottavasti tämä viimeisin uhkaus vaietaan paikallislehdessä kuoliaaksi.