Illalla tori oli hiljainen ja autio. Tarkemmin katsoen huomasin, että torin laidalla pienen grilli-kioskin ympärillä oli elämää. Grillin edustalla hyppeli parvi naakkoja. Ne olivat kaupunkilinnuiksi hieman arkoja, lensivät karkuun kun kaksijalkainen perheineen (tekee yhteensä kahdeksan jalkaa) tuli liian lähelle. Puluja ei näkynyt missään. Olivatko naakat ajaneet ne pois, vai tautiko ne oli tappanut, tiedä häntä.

 

Grillin menu oli mielenkiintoinen. Talipallo? Mieleeni nousi kuva naakasta, joka lentää seteli nokassaan grillin luukulle ja kopauttaa nokallaan lasiin. Kahvinkeitintä lataava myyjä kääntyy, rientää luukulle, hymyilee naakalle ja kysyy: "Se tavallinenko?" Naakka ynähtää myöntävästi. Myyjä ottaa isosta laatikosta rasvaa helmeilevän talipallon, kysyy vielä: "Tuleeko pinnalle auringonkukansiemeniä?", ottaa setelin naakan nokasta ja antaa naakalle talipallon. Naakka sanoo "Naak naak" ja lennähtää pienelle pyöreälle metallipöydälle einestään nokkimaan.

 

Todellisuus osoittautui proosallisemmaksi. Talipallo on hampurilainen, jossa sämpylän sisällä on sekä jauhelihapihvi että makkara. Mutta oli hauska kuvitella hetken aikaa.

 

1251221308_img-d41d8cd98f00b204e9800998e